29/5/22

1ος ορεινός αγώνας CHOLOMON TRAIL

 Ο Σύλλογος Δρομέων Περιπατητών Χαλκιδικής "Υψίζωνος" προκηρύσσει τον 1ο ορεινό αγώνα CHOLOMON TRAIL υπο την αιγίδα του Δήμο Πολυγύρου , με την στήριξη της τροχαίας Πολυγύρου

Εγγραφές:
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
15 ευρώ το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και τις αθλήτριες των 21 χλμ.
10 ευρώ το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και τις αθλήτριες των 10 χλμ
Ομαδικές εγγραφές : Ανω των 10 ατόμων θα υπάρχει έκπτωση 2 ευρο ανεξαρτήτου αγώνα, πχ 6 άτομα στα 21χιλ και 4 ατομα στα 10χιλ θα θεωρείτε ομαδική εγγραφή.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στο τηλέφωνο 6944545538 Βασίλης.
Το ποσό θα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ "ΥΨΙΖΩΝΟΣ"
Αριθμός λογαριασμού τράπεζας Πειραιώς :
5276106322370
IBAN GR52 0172 2760 0052 7610 6322 370
Έξοδα κατάθεσης επιβαρύνουν τον καταθέτη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 19 Ιουνίου 2022
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 07:00 πμ - 08:30 πμ στον χώρο της εκκίνησης
Εκκίνηση
Ώρα εκκίνησης 21χιλ 09:00 πμ
Ώρα εκκίνησης 10χιλ 09:30 πμ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
ΑΚΥΡΩΣΗ:Εγγεγραμμένος αθλητής, δικαιούται να ζητήσει ακύρωση της συμμετοχής του και να λάβει ως αποζημίωση το 100% του ποσού που κατέβαλε, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τη διοργάνωση μέχρι τις 1 Ιουνίου 2022. Για να θεωρηθεί έγκυρη μια αίτηση ακύρωσης, θα πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικά στο e-mail ipsizonos@hotmail.com
Πέρα των δύο γενικών κατηγοριών (ανδρών – γυναικών), θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες 18-45 , 45-60 , 60-+
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ – ΕΠΑΘΛΑ:
Έπαθλα και αναμνηστικά θα απονεμηθούν:
-Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας.
-Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες ηλικιακων κατηγορίων.
-Σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια
Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα των 21 χιλ ορίζεται στις 5 ώρες και 30 λεπτα
Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα των 10 χιλ ορίζεται στις 2 ώρες και 30 λεπτα
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:
Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων.
Θα υπάρχει ασθενοφόρο αποκλειστικά για τον αγώνα και πάρα πολλοί διασώστες σε όλη την διαδρομή.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Και για τους 2 αγώνες 21χιλ και 10χιλ , ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ TRAIL ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ , προαιρετικα καπέλο , αντιανεμικό , αντηλιακό και ότι άλλο πιστεύετε ότι θα σας χρειαστεί σ έναν αγώνα βουνού
ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
Η επιτροπή αγώνα εχει το δικαίωμα να ακυρώσει όποια συμμετοχή θεωρήσει απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα και να επιστρέψει την πληρωμή.
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές και πληρωμές για τους αθλητές θα ολοκληρωθούν 10 Ιουνίου 2022.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΠΟΣΙΑΣ
Θα υπάρχουν 3 σταθμοί (5ο , 11ο και 16ο χιλ ) με νερο ισοτονικό μπανάνες αλμυρά κτλ για τον αγώνα των 21 χιλ και 1 σταθμός (5,2 χιλ ) για τον αγώνα των 10 χιλ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: στο 9ο χιλ του αγώνα των 21χλμ θα υπάρχει έξτρα σταθμός μόνο με νεράκια γιατί τα επόμενα 2,2 χιλ μέχρι τον επόμενο σταθμό έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
ΠΑΡΟΧΕΣ:
Ολοι οι δρομείς των 21 χιλ θα λάβουν τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα και αναμνηστικό μετάλλιο και ολοι οι δρομείς των 10 χιλ θα λάβουν μπαντάνα και αναμνηστικό μετάλλιο ( και ότι άλλο προκύψει απο χορηγούς μέχρι την έναρξη του αγώνα
Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να παρευρεθεί στην εκδηλωσή μας η ολυμπιονίκης κυρία Βούλα Πατουλιδου δίνοντας τις εκκινήσεις των 2 αγώνων και πιθανόν και τις απονομές των πρώτων αθλητών - αθλητριών
Στα 21 χιλ μπλούζα και στα 10 μπαντανα.
3 σταθμούς για τα 21 , φορτωμένοι με αρκετά καλούδια , νερά ισοτονικά γλυκά αλμυρά μπάρες κτλ και ένα σημείο με νερακια μόνο ( κάπου στο 9ο χιλ ) και καλό θα είναι να πιείτε όλοι νερό εκεί γιατί για τα επόμενα 2.2 χιλ που θα είναι ο δεύτερος σταθμός θα έχει κάποιες βερτικαλ ανηφόρες , μικρές βέβαια αλλά ζόρικες !!
Για τα 10 χιλ ένας σταθμός στο 5ο χιλ.
Για τους δρομείς των 21 χιλ θα υπάρξει κλήρωση λίγο πριν την εκκίνηση για ένα trail ζευγάρι παπούτσια από το https://performance-store.gr/ που θα προσφέρει και μερικά δωράκια στους πρώτους των γενικών κατηγοριών
Για τους μικρούς φίλους που η μαμα η ο μπαμπάς θα τρέχει στους αγώνας θα τους διασκεδάσουν οι μπιου μπιου & μπαμ μπαμ https://www.facebook.com/search/top?q=%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BF%CF%85%20%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BF%CF%85 στον ασφαλές προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου σε απόσταση 50 μέτρων από την εκκίνηση των αγώνων 🙂
Εκτός από τα μικρά παιδιά υπάρχουν και τα αγαπημένα μας σκυλάκια που υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξης για όποιον δεν έχει κάπου να το αφήσει μπορεί να τον φέρει μαζί του , να τον αφήσει στον πολύ φιλόξενο χώρο INDOGO https://www.facebook.com/indogotraining του Γιάννη Τσολάκη και να τον παραλάβει όταν τελειώσει τον αγώνα του !!
Τηλ επικοινωνίας 6945450059 Γιάννης Τσολάκης
Θα υπάρχουν ανοιχτά τα αποδυτήρια του δημοτικού σταδίου Πολύγυρου για οποία και όποιον θέλει να κάνει ένα ντουζακι μετά τον αγώνα ! Φυσικά θα είναι ξεχωριστά αντρών γυναικών εννοείτε !!
Τα κρουστά της γνωστής μπάντας ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ https://www.facebook.com/groups/376326485901288 θα δίνουν τον ρυθμό στους δρομείς !!
Θα υπάρχουν 2 χημικές τουαλέτες και 2 αποδυτήρια πολύ κοντά στο σημείο εκκίνησης .
Αρκετός χώρος ελεύθερου πάρκινγκ πάρα πολύ κοντά στην εκκίνηση !
Υπάρχει βέβαια και η παροχή της φύσης , που την παρέχει απλόχερα στην Χαλκιδική , η θάλασσα , που η πιο κοντινή είναι 10 λεπτά από τον Πολύγυρο !!
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική
ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ: θα γινούν στις 12:30
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 21 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
Η εκκίνηση είναι απο την οδό Ασκληπιού και κατευθυνόμαστε ανατολικά μέχρι την οδό Χαριλάου Τρικούπη . Στρίβει αριστερά στην Χ. Τρικούπη μέχρι το τέλος της που βρίσκει την Ε. Βενιζέλου, δεξιά στην Ε. Βενιζέλου για 60 μέτρα και μετά αριστερά σε χωματόδρομο 130 μέτρων και φτάνει στον περιφερειακό και περνάει ευθεία απέναντι στον δρόμο για Ταξιαρχη , αυτή η διαδρομή θα είναι και στην επιστροφή των δρομέων μέχρι των τερματισμό
Συνεχίζουμε σε άσφαλτο για τα επόμενα 340 μέτρα μεχρι να βρούμε αριστερά μας το "αρχικό" μονοπάτι
Μπαίνουμε στο «αρχικό» και σε 450 μέτρα στρίβουμε αριστερά στο «παρθένο μονοπάτι» που είναι κατηφορικό στην αρχή και μετά αρκετά απότομο ανηφορικό . Όλο το «παρθένο» είναι κάπου 200 μέτρα και στο τέλος του βρίσκει το μονοπατι του Αγίου Ραφαηλ.
Στρίβουμε δεξιά ανηφορικά και σε 350 μέτρα περίπου βγαίνουμε σε χωματόδρομο.
Συνεχίσουμε ευθεία ( περνάμε ανάμεσα από τις ξύλινες μικρες πινακίδες ) μπαίνοντας στο «παράλληλο μονοπάτι» ( 1.200 μέτρα περίπου )
Τελειώνοντας το «παράλληλο» φτάνουμε στου «Ζούνη» σε χωματόδρομο .
Στρίβουμε αριστερά για 50 μέτρα , μετά στρίβουμε δεξιά και βλέπουμε διασταύρωση με , αριστερά , δεξιά και λοξός δεξιά . Παίρνουμε τον λοξός δεξιά και σε 600 μέτρα περίπου βρίσκουμε την βρύση «ξυλόγουρνα»
Μετά την ξυλογουρνα σε 80 μέτρα αφήνουμε τον χωματόδρομο και μπαίνουμε αριστερά στο μονοπάτι του «Ντίμι»
Το μονοπάτι του «Ντιμι» μετά από 600 μέτρα περίπου μας οδηγεί στο τούνελ από τα ελατα , αφού βγούμε από το τούνελ πάμε δεξιά δίπλα από τα έλατα και μπαίνουμε στο ανηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο «καταφύγιο» αφού πρώτα μετά από 500 μέτρα περίπου βγούμε σ έναν χωματόδρομο και πάμε δεξιά για 50 μέτρα .
Στο «καταφύγιο» έχουμε καλύψει 4.700 χιλ και πάνω από 450 υψομετρική και βρίσκουμε τον πρωτο σταθμο με την καταπληκτική θέα
Αφού πιούμε νερό και απολαύσουμε την θέα αφήνουμε αριστερά μας το κτήριο καταφύγιο και συνεχίζουμε το μονοπάτι , πολυ σύντομα βρίσκουμε 2 χωματόδρομους , πάμε ευθεία και συνεχίζουμε το μονοπάτι μπαίνοντας στα πεύκα που είχαμε βρει όπως ανεβαίναμε για το καταφύγιο ( σ ένα σημείο εκεί το μονοπάτι που ανεβαίνει και αυτό που κατεβαίνει είναι πολύ κοντά μεταξύ τους ) και συνεχίζουμε κατηφορικά μέχρι να βγούμε δίπλα στην άσφαλτο σ ένα χωράφι που βλέπουμε το «τσιμεντόσπιτο»
Η διαδρομή συνεχίζει ευθεία μέσα στο χωράφι όπως έχει καθαριστεί με χλοοκοπτικο , περνάμε το σπίτι που είναι μόνο τσιμέντο ( τσιμεντόσπιτο ) και στρίβουμε αριστερά , μπαίνουμε στο δάσος και πάμε δεξιά ακόλουθοντας τα πράσινα ταμπελάκια που είναι στα δέντρα για τα επόμενα 2.8 χιλ.
Σ αυτά τα 2.8 χιλ θα περάσουμε από έναν χωματόδρομο κάθετε και από μερικά μικρά χωράφια που έχουν καθαριστεί με χλοοκοπτικο και φαινετε ξεκάθαρα το μονοπάτι
Φτάνουμε ακριβώς δίπλα από την άσφαλτο αλλά θα πάμε αριστερά κατηφορικά για 130 μέτρα και βρίσκουμε χωματόδρομο . Πάμε δεξιά για 500 μέτρα και φτάνουμε στην άσφαλτο στο σημείο «3εθνες»
Εκεί κοιτάμε στην άσφαλτο τα πράσινα βελάκια με σπρέι κι περνάμε απέναντι στο δάσος και ακολουθούμε τα βελάκια για 750 μέτρα φτάνοντας σε χωματόδρομο ( περιοχή «μπάρα» ) 9.5 χιλ ΕΔΩ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΡΑ και καλό ειναι να πιείτε γιατί για τα επόμενα 2.2χιλ δεν θα βρείτε κατι άλλο
Συνεχίζουμε ευθεία μέσα στο δάσος στο ομορφότερο και δυσκολότερο κομμάτι για 2.2 χιλ μονοπάτι που στο τέλος του είναι ο δεύτερος σταθμός
Βγαίνουμε σε χωματόδρομο περνάμε απέναντι και συνεχίζουμε ευθεία στο δάσος στο μονοπάτι του «Χλιαπα» για 1.3 χιλ
Στο τέλος του «Χλιαπα» βγαίνουμε σε χωματόδρομο πάμε αριστερά και σύντομα βρίσκουμε την «βρύση του Ψάθα»
Αφήνουμε πίσω μας την βρύση και σε 130 μέτρα περίπου βγαίνουμε αριστερά από τον χωματόδρομο και ξανάμπαινουμε στο δάσος για ένα μικρό κομμάτι μονοπάτι 200 μέτρα.
Βρίσκουμε χωματόδρομο και πάμε αριστερά ανάμεσα σε ελατα και φτάνουμε σ ένα χωράφι με ένα μεγάλο ξερό δέντρο στην μέση του , περνάμε αριστερά του και μπαίνουμε στο δάσος .
Μόλις μπούμε στο δάσος στα 5-6 μέτρα στρίβουμε δεξιά ( βλέπουμε τα ταμπελάκια ) και κατεβαίνουμε το απότομο κατηφορικό μονοπάτι 400 μέτρων φτάνοντας στο ρυάκι , περιοχή «ζβαν»
Περνάμε το ρυάκι μπαίνουμε σε μονοπάτι αρκετά ανηφορικό για 350 μέτρα
Μόλις τελειώσει το μονοπάτι βγαίνουμε σε χωματόδρομο ( βλεπουμε τις κορδέλες ) προχωράμε για 120 μέτρα και ξαναμπαινουμε δεξιά σε μονοπάτι μικρό ανηφορικό .
Πάλι βγαίνουμε σε χωματόδρομο και πάμε δεξιά για λιγότερο από 100 μέτρα και στρίβουμε δεξιά απότομα ανηφορικά να μπούμε σε μονοπάτι μικρό και αυτό που περνάει μέσα σε πεύκα και βγαίνει σ ένα μεγάλο χωράφι που ακολουθάμε το μονοπάτι που έγινε με το χλοοκοπτικο ( αριστερά υπάρχει θέα και στα 3 πόδια της Χαλκιδικής )
Στην κορυφή του χωραφιού θα μπούμε σε χωματόδρομο 300 μέτρων μέσα σε πεύκα και φτάνουμε στην άσφαλτο , κοιτάμε τα πράσινα βελάκια με σπρέι στην άσφαλτο και πάμε λίγα μέτρα δεξιά και μετά μπαίνουμε αριστερά στο μονοπάτι μέσα στα πεύκα που σε 300 μέτρα φτάνουμε στην κόκκινη βρύση , την «βρύση του Σταυρού» 16 χιλ στον τρίτο σταθμό
Αφήνουμε την βρύση του Σταύρου για να κάνουμε το τελευταίο απότομο ανηφορικό , αλλά μικρό κομμάτι και σύντομα βγαίνουμε σε χωματόδρομο που τον ακολουθούμε δεξιά για περίπου 150 μέτρα και «βουτάμε» αριστερά στο «χολιασμένο μονοπάτι» αφήνοντας τον χωματόδρομο.
Το «χολιασμενο» είναι ένα κατηφορικό μονοπάτι 400+ μέτρων με αρκετά ζιγκ ζαγκ φτάνοντας στην άκρη της ασφάλτου αλλά εμείς συνεχίζουμε δεξια στο «δεκάρι» σ ένα μικρό δύσκολο ανηφορικό-κατηφορικό κομμάτι και μετά συνεχίζουμε δεξια στο ίσιο μονοπάτι που στα 450+ μέτρα μας βγαζει σε χωματόδρομο ,
στον «παράλληλο χωματόδρομο» που σε 1.850 μέτρα βρίσκουμε διασταύρωση με άσπρο χωματόδρομο και πάμε αριστερά κατηφορικά για 150 μέτρα και μετά μπαίνουμε δεξιά στο «αρχικό μονοπάτι» και στα 100 μέτρα βρίσκουμε δεξιά μας την είσοδο από το «παρθένο» που μπήκαμε στην αρχή της διαδρομής αλλά εμείς πάμε αριστερά κάτω ανάποδα την αρχική διαδρομή προς τον τερματισμό .
Φτάνουμε άσφαλτο και ακολουθάμε τα πράσινα βελάκια ( όπως την αρχή ) για να φτάσουμε στον τερματισμο !!!!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
Η εκκίνηση είναι απο την οδό Ασκληπιού και κατευθυνόμαστε ανατολικά μέχρι την οδό Χαριλάου Τρικούπη . Στρίβει αριστερά στην Χ. Τρικούπη μέχρι το τέλος της που βρίσκει την Ε. Βενιζέλου, δεξιά στην Ε. Βενιζέλου για 60 μέτρα και μετά αριστερά σε χωματόδρομο 130 μέτρων και φτάνει στον περιφερειακό και περνάει ευθεία απέναντι στον δρόμο για Ταξιαρχη , αυτή η διαδρομή θα είναι και στην επιστροφή των δρομέων μέχρι των τερματισμό
Συνεχίζουμε σε άσφαλτο για τα επόμενα 340 μέτρα μεχρι να βρούμε αριστερά μας το "αρχικό" μονοπάτι
Μπαίνουμε στο «αρχικό» και σε 550 μέτρα βγαίνουμε σε χωματόδρομο ( άσπρος χωματόδρομος ) και στρίβουμε αριστερά , συνεχίζουμε για 700 μέτρα , φτάνουνε σε διασταύρωση , στρίβουμε αριστερά ( εδώ σ αυτό το σημείο και για 100 μέτρα η διαδρομή είναι διπλής κατεύθυνσης και θα υπάρχει διαχωριστικό του δρόμου με κορδέλα ) για να κάνουμε την στροφή του Αη Λια και να δούμε τον μεγάλο άσπρο σταυρό που έστησαν εκεί το Σώμα εφέδρων αξιωματικών Χαλκιδικής.
Μόλις κάνουμε την στροφή του Αη Λια και αφού δούμε την απίστευτη θέα , σχεδόν όλης της Χαλκιδικής και όχι μόνο φτάνουμε στο σημειο που στρίψαμε αριστερά για τον Αη Λια και παίρνουμε τον αριστερό ελαφρώς ανηφορικό χωματόδρομο για τα επόμενα 850 μέτρα και στην διασταύρωση θα στρίψουμε δεξιά και για τα επόμενα 1.700 μέτρα περίπου θα ακολουθήσουμε τον δασικό χωματόδρομο και αριστερά μας θα έχουμε θέα τον ορεινό όγκο του Χολομώντα η αλλιώς Υψίζωνος .
Μόλις στρίψουμε δεξιά μετά τα 1.700 μέτρα θα βρούμε σε λίγα μέτρα τον σταθμό του αγώνα στο 5.2 χιλ και έχουμε θέα ξανά την θάλασσα της Χαλκιδικής και όχι μόνο !!!
Λίγο μετά τον σταθμό , 50 μέτρα περίπου , μπαίνουμε αριστερά σε ελαφρώς κατηφορικό μονοπάτι για 1.400 μέτρα περίπου και φτάνουμε στον (άσπρο χωματόδρομο) που τον ακολουθούμε μέχρι την άσφαλτο , 1650 μέτρα περίπου .
Δεξιά στην άσφαλτο για δέκα ( 10 ) μέτρα και στρίβουμε αριστερά σ ένα χωμάτινο κομμάτι , το περισσότερο χωματόδρομο , για 600 μέτρα , βγαίνουμε ξανά στην άσφαλτο και ακολουθούμε την διαδρομή ανάποδα βλέποντας τα σημάδια στην άσφαλτο προς τον τερματισμό !!
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!