24/5/22

Πολύωρο θρίλερ με τον 61χρονο στον Όλυμπο: Σηκώθηκε άλλο ελικόπτερο λόγω δύσβατου σημείου

 Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία μεταφοράς του 61χρονου Ισραηλινού που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο, καθώς λόγω του δύσβατου σημείου κρίθηκε απαραίτητη για την αεροδιακομιδή του η συνδρομή του βαρέος τύπου ελικόπτερου «Sikorsky Scycrane Ericson».

Η επιχείρηση διάσωσης του πολυτραυματία ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί και τέσσερις ώρες αργότερα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η προσβασιμότητα του σημείου δυσκολεύει εξαιρετικά το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των ομάδων που επεμβαίνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τον άνδρα σε ελικόπτερο και ακολούθως με αεροδιακομιδή να μεταβεί στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) δεν κατάφερε να προσεγγίσει με ασφάλεια το σημείο, με αποτέλεσμα -και έπειτα από νέο αίτημα- να χρησιμοποιηθεί το «Sikorsky», το οποίο φημίζεται για τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες επεμβαίνει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr στη διάσωση του 61χρονου συνδράμουν επίσης και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο και την Κατερίνη, πλαισιωμένοι από άτομα της 2ης ΕΜΑΚ και της ορειβατικής ομάδα του Καταφυγίου Ζολώτα. Ο 61χρονος φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ωστόσο όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ThessToday.gr, έχει τις αισθήσεις του.

Μετά την επιβίβασή του στο ελικόπτερο, ο πολυτραυματίας θα διακομιστεί στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», έπειτα από κοινό συντονισμό με το ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 61χρονος κατά τη διάρκεια πεζοπορίας έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο ύψος του Χοντρού Μεσοράχι.

Πηγή: thesstoday.gr