5/10/21

1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου 10000μ. και 5000μ Δρόμος Υγείας Ανδρών – Γυναικών στην παραλία του Βόλου.

 Ο ΣΔΥ Βόλου-Κένταυρος συνδιοργανώνει με  την Δ/νση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και με την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων, τον 1ο Νυχτερινό  Αγώνα Δρόμου 10000μ. και 5000μ Δρόμος Υγείας  Ανδρών – Γυναικών στην παραλία του Βόλου. 

Στον αγώνα εκτός από τους οργανωμένους αθλητές και αθλήτριες-δρομείς, μπορούν να πάρουν μέρος και ανεξάρτητοι δρομείς, ελεύθεροι ασκούμενοι ή περιπατητές, καθώς και αθλούμενοι άλλων αθλημάτων και μέλη κοινωνικών ομάδων, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν. 

ΤΟΠΟΣ-ΗMΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ
ΒΟΛΟΣ – Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021.


Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ την παραλία Βόλου (Ηρώο)  και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

 Αγώνας Δρόμου  Ανδρών –Γυναικών 10000 μέτρων και  5000 μέτρων.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση, για τα 5000μ θα δοθεί   στις 18:30 και για τα 10000 μ. στις 19:45 (θα υπάρχουν τμηματικές εκκινήσεις).

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΤΟΥ  ΑΓΩΝΑ

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων κινείται στο παραλιακό μέτωπο με αφετηρία το Ηρώο, Αργοναυτών και κατεύθυνση προς  το τελωνείο , επιστροφή προς το Ηρώο και κατεύθυνση δια μέσω  του πάρκου  στον Αγ. Κωνσταντίνο-Πλαστήρα-Άναυρος-Πλάκες  και πριν τον κόμβο της Αγριάς  επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης. 

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων θα επιστρέψει στο ύψος του Αναύρου.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ 

Στα 5 χλμ δεν υπάρχει χρονικό  όριο τερματισμού.

Στα 10 χλμ. το χρονικό όριο είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον Αγώνα 10000μ. και 5000μ. του Νυχτερινού αγώνα δρόμου Βόλου. Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό , ατύχημα ή θάνατο που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

Στον αγώνα των 10000μ. μπορούν να πάρουν μέρος γεννημένοι το 2007 (14 ετών και άνω), ενώ στα 5000μ.γεννημένοι το 2009 (12 ετών και άνω).

Για τους δρομείς κάτω των 18 ετών  η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα-κηδεμόνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1) Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας από Τρίτη  14/9/2021 έως Δευτέρα  25/10/2021 (ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών  , που είναι 300 ανα αγώνισμα).

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πατήστε εδω

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 19:ΟΟ-21:ΟΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΓΡΥΠΙΩΤΟΥ ΕΡΜΟΥ 151 ΜΕ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Ο νυχτερινός  αγώνας δρόμου και ο αγώνας  θα υποστηρίζεται από σύστημα Ηλεκτρονικής  Χρονομέτρησης και όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνισθούν με τον αριθμό συμμετοχής τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μετά την λήξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τριών (3) πρώτων δρομέων (Άνδρες-Γυναίκες). Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στους αγώνες θα ανακοινώνονται από τους υπεύθυνους ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στην ιστοσελίδα    sdyvkentavros.com 

ΣΤΑΘΜΟΙ  ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ  ΚΑΙ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΑΘΛΗΤΩΝ
Θα υπάρχουν στη διαδρομή σταθμοί ανεφοδιασμού νερού κατά την διάρκεια του αγώνα των 10000μ. και των 5000μ.  Επίσης σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει στον Τερματισμό στην παραλία του Βόλου όπου θα υπάρχουν νερά, αναψυκτικά και σνακ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ  ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο , όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού. Μετά το πέρας των αγώνων, μπορούν από το ίδιο σημείο να τα παραλάβουν με τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΛΦΗ Ή ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ.

ΕΠΑΘΛΑ
– Κύπελα απονέμονται στους τρεις Πρώτους των Ανδρών-Γυναικών στα 10000μ.  καθώς και στους τρεις  Πρώτους των 5000μ.

Στον αγώνα των 10000μ. θα γίνουν απονομές (προσαρμοσμένες στο υγειονομικό πρωτόκολλο) στις εξής κατηγορίες:

Γενική κατηγορία ανδρών

Κατηγορία 14-19 ετών

Κατηγορία 20-29 ετών

Κατηγορία 30-39 ετών

Κατηγορία 40-49 ετών

Κατηγορία 50-59 ετών

Κατηγορία 60-69 ετών

Κατηγορία 70 ετών και άνω 

Γενική κατηγορία γυναικών

Κατηγορία 14-19 ετών

Κατηγορία 20-29 ετών

Κατηγορία 30-39 ετών

Κατηγορία 40-49 ετών

Κατηγορία 50-59 ετών

Κατηγορία 60-69 ετών

Κατηγορία 70 ετών και άνω 

 (Με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τρεις τουλάχιστον συμμετοχές). 

(ΣΗΜ. Αθλητής /τρια που θα βραβευτεί στην γενική κατηγορία εξαιρείται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών).
– Αναμνηστικά Μετάλλια και μπλουζάκια θα δοθούν σε όλους τους Συμμετέχοντες.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ – ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής  στον αγώνα των 10000μ είναι 10 ευρώ  και στον αγώνα των 5000μ  είναι  5 ευρώ  και η καταβολή της συνδρομής -συμμετοχής γίνεται με κατάθεση στον λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR58 0172 6100 0056 1009 7836 842

Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ στην αιτιολογία: Να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και απόσταση.

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή.

Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς και πλήρως  εξοπλισμένο ασθενοφόρο .  Επίσης, σε συνεργασία με την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και τη  LIFE GUARD  VOLOS, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που αυτή παραστεί ανάγκη.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

• Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω):

 Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση) 

Με PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών   ( για τη λήψη βεβαίωσης αποτελέσματος ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα http://www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊός COVID-19» και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊου COVID-19».)

• Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών): 

Οι ανήλικοι μπορούν να συμμετέχουν  με self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα). 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ
Οι αριθμοί και τα πακέτα αγώνα, θα παραλαμβάνονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτήριο Παπαστράτου) Παραλία Βόλου:

  • την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου από 17:00 έως 20:00 και
  • την ημέρα του αγώνα Σάββατο  30 Οκτωβρίου 13:00 έως 17:30

Κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές & διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
  • Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών. 
  • Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική  επιτροπή.
  • Επικοινωνία στα τηλέφωνα: 2421071770(εσ.17), 6994583137 Κώστας Κυριαζής ή  στο sdyvkentavros@gmail.com