12/10/21

Πιέρια: Άνω Μηλιά – Κορυφή Πέντε Πύργοι

 Πιέρια: Άνω Μηλιά – Κορυφή Πέντε Πύργοι

(Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021)
Ξεκινώντας από το χωριό θα προσπεράσουμε το καταφύγιο και προχωρώντας μέσα από δασωμένο μονοπάτι καθώς και δασικό δρόμο θα κατευθυνθούμε προς την κορυφή Πέντε Πύργοι με την εκπληκτική θέα προς τον Όλυμπο. Η διαδρομή ενδείκνυται και για αρχάριους, απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτουν κατάλληλα υποδήματα (ορειβατικά μποτάκια) και καλή φυσική κατάσταση.
Θα δοθεί η δυνατότητα εάν υπάρξει επιθυμία από μέλη που θα συμμετέχουν στην εκδρομή, μια ομάδα να κινηθεί προς την κορυφή Χτένι (1836), με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιήσει εντός των χρονικών ορίων πραγματοποίησης της κύριας πορείας στους Πέντε Πύργους.
Μια ομάδα με οδηγό το ΧΑΣΙΩΤΗ Χρήστο θα πεζοπορήσει και θα περιπλανηθεί στο μονοπάτι της αγάπης, μια χαλαρή διαδρομή για όλους που κινείται περιμετρικά του χωριού συνολικού μήκους 6 χιλιομέτρων διάρκειας τριών ωρών με πολύ χαλαρό ρυθμό. Στη συνέχεια υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί πικ-νικ στους όμορφα διαμορφωμένους χώρους του χωριού ή για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν ταβέρνα που θα είναι ανοιχτή.
Πορεία: Άνω Μηλιά (1055) – Κορυφή Πέντε Πύργοι (1742)
Αρχηγός: Μηχαλές Ιωάννης
ΩΠ: 5 ΒΔ: 1
Ώρα αναχώρησης : 07.00΄πμ (Με Λεωφορείο)
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει επαρκής συμμετοχή η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Ι.Χ. για όσους το επιθυμούν.
Υπενθυμίσεις:
Α) Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο της λαϊκής της Τετάρτης με λεωφορείο. Αν αλλάξει κάτι θα υπάρξει ενημέρωση. Θα γίνει επιπλέον μία στάση στην Βόλου και Ηρώων Πολυτεχνείου (Στάση Θεοδώρα)
Β) Τυχόν ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 8 μμ, αλλιώς θα πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο της εκδρομής.
Γ) Δήλωση συμμετοχής, πληροφορίες κλπ στο τηλέφωνο του συλλόγου 2410 250818 Τρίτη με Παρασκευή 7-9 μμ
Προσοχή: Σύμφωνα με τα νεότερα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του ιού, οι εκδρομές με λεωφορείο πραγματοποιούνται με την προϋπόθεση της επίδειξης κατά την ώρα αναχώρησης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test του Σαββάτου. Επίσης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου ταυτοποίησης και η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός του λεωφορείου.