12/10/21

URSA TRAIL Metsovo 2022

 

Μέτσοβο

URSA TRAIL Metsovo: Έρχεται για 10η χρονιά στο Μέτσοβο

Ένα από τα πλέον αγαπημένα αγωνιστικά ραντεβού για τους λάτρεις του βουνού και του ορεινού τρεξίματος το URSA TRAIL, στα «Χνάρια της Αρκούδας»  θα πραγματοποιηθεί στο Μέτσοβο το τριήμερο 27-28-29 Μαΐου 2022, συμπληρώνοντας 10 χρόνια συνεχόμενων διοργανώσεων. Τα παραπάνω ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές για τον αγώνα που έχει τιμήσει σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι δρομείς.

Σχετικά σημειώνονται τα εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε βλέποντας τη διοργάνωση να εξελίσσεται και να μεγαλώνει, με τον πρώτο αγώνα 36km να γίνεται το 2013 με τη συμμετοχή 199 αθλητών. Οι περισσότεροι αθλητές του ορεινού τρεξίματος έχουν τρέξει στα μονοπάτια της αρκούδας κι έχουν γίνει οι καλύτεροι πρεσβευτές των αγώνων μεταφέροντας τις εμπειρίες τους σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Τους αγώνες έχουν τιμήσει με την παρουσία τους οι μεγαλύτεροι Έλληνες και ξένοι αθλητές.

Μέτσοβο

Η πραγματοποίηση των αγώνων κάθε χρόνο δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ξεκινώντας τα πρώτα χρόνια με την απειρία, αλλά και τον ενθουσιασμό του πρωτάρη  στη συνέχεια να υποστηρίξουμε τη μεγάλη προσέλευση αθλητών και τη διοργάνωση πολλών αγώνων. Τα τελευταία δύο χρόνια δεχτήκαμε μεγάλη πίεση λόγω της πανδημίας, παρόλα αυτά μπορέσαμε να διοργανώσουμε τους αγώνες χωρίς προβλήματα. Έτσι ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον για να γιορτάσουμε μαζί την 10η επετειακή χρονιά URSA TRAIL 2022.

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στα μονοπάτια και τον βιότοπο της καφέ αρκούδας επιλέγοντας κάποιον από τους παρακάτω αγώνες:

27 Μαΐου 2022 KATARA VERTICAL 4.6χλμ.με 860μ. υψομετρική διαφορά

28 Μαΐου 2022 URSA TRAIL 40χλμ. με 2.800μ. υψομετρική διαφορά

29 Μαΐου 2022 URSA TRAIL 21χλμ. με 1.150μ. υψομετρική διαφορά

29 Μαΐου 2022 URSA TRAIL 11χλμ. με 664μ. υψομετρική διαφορά

Θα διεξαχθούν και οι παιδικοί αγώνες το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι συνοδοί των αθλητών δεν θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο παραδοσιακό Μέτσοβο και να επισκεφτούν κάποια από τα αξιοθέατα της περιοχής όπως: την Πινακοθήκη Αβέρωφ, Λαογραφικό Μουσείο Τοσίτσα, Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Μοναστήρι Αγίου Νικολάου, το Μουσείο Υδροκίνησης στο Ανθοχώρι, τα όμορφα χωριά Ανήλιο και Μηλιά και διάφορα άλλα αξιοθέατα της περιοχής».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.ursatrail.gr