28/10/21

Εκδρομή Υπαιθρίου Ζωής

 Άγραφα: Άγιος Νικόλαος – Λούτσα – Καράβα

(Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021)

 

Από τον αυχένα του Αγίου Νικολάου (1560μ) θα ξεκινήσουμε σε δασικό δρόμο που ανηφορίζει ανάμεσα από συστάδες οξυάς και κινείται παράλληλα με την ανατολική ράχη του βουνού προς Τύμπανο. Αφού διανύσουμε 2,5 χιλιόμετρα στη συνέχεια θα μπούμε σε μονοπάτι και θα τραβερσάρουμε την ανατολική πλευρά της κορυφής Κουλκουτσάρι για περίπου μισό χιλιόμετρο, θα μπούμε σε ανοιχτή ρεματιά που φτάνει στη λίμνη Λούτσα (1900μ) σε οροπέδιο μεταξύ Κουλκουτσάρι και Καράβας. Από εκεί θα ξεκινήσει η ανάβαση στην κορυφή Καράβα (2184μ) ακολουθώντας τη βόρεια ράχη, πορεία αρκετά ανηφορική χωρίς ξεκάθαρο μονοπάτι. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή. Εφόσον υπάρχει χρόνος θα πραγματοποιηθεί στάση στο Πευκόφυτο για φαγητό.

 

Πορεία: Άγιος Νικόλαος (1560μ)  – Λίμνη Λούτσα (1900μ) - Κορυφή Καράβα (2184μ)

Αρχηγός: Δημακόπουλος Αποστόλης

ΩΠ: 6 ΒΔ: 2

Ώρα αναχώρησης : 07.00΄πμ (Με Λεωφορείο) (Προσοχή στην αλλαγή της ώρας)

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει επαρκής συμμετοχή η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Ι.Χ. για όσους το επιθυμούν.

 

Υπενθυμίσεις:

Α) Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο της λαϊκής της Τετάρτης με λεωφορείο. Αν αλλάξει κάτι θα υπάρξει ενημέρωση.

Β) Τυχόν ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 8 μμ, αλλιώς θα πρέπει να καταβληθεί η συνδρομή συμμετοχής της εκδρομής.

Γ) Δήλωση συμμετοχής, πληροφορίες κλπ στο τηλέφωνο του συλλόγου 2410 250818 Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 19.00΄-21.00΄

 

Προσοχή: Σύμφωνα με τα νεότερα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του ιού, οι εκδρομές με λεωφορείο πραγματοποιούνται με την προϋπόθεση της επίδειξης κατά την ώρα αναχώρησης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test του Σαββάτου. Επίσης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου ταυτοποίησης και η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός του λεωφορείου.