18/10/21

Τα νέα πρόσωπα στο τιμόνι του Μαραθωνίου της Αθήνας

 Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της καθημερινής πρωινής εφημερίδας της Μεσσηνίας ΘΑΡΡΟΣ news, αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στο τιμόνι του Μαραθωνίου της Αθήνας. Δημοσιεύουμε το σχετικό ρεπορτάζ και τους ευχόμαστε καλή δύναμη.

'Μεσσήνιοι στο τιμόνι του Μαραθωνίου της Αθήνας!

Ένας μήνας απομένει για τον 38ο ιστορικό Μαραθώνιο της Αθήνας και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, αντίστοιχες της αδημονίας όσων ετοιμάζονται να τρέξουν, «αναπληρώνοντας» την περυσινή αναγκαστική διακοπή που επιβλήθηκε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη μετάδοση της πανδημίας.
 Και πάλι λόγω του covid-19 υπάρχουν πολλές προφυλάξεις και περιορισμοί, με χαμηλότερο πλαφόν στον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών που επιπλέον πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, δύο εκκινήσεις και διαδοχικά κύματα αναχώρησης των δρομέων από την αφετηρία ανά 500 άτομα.

Γίνεται φανερό ότι όλες οι προβλεπόμενες ιδιαιτερότητες καθιστούν πιο δύσκολη και περίπλοκη την προετοιμασία και πραγματοποίηση της διοργάνωσης, επικεφαλής της οποίας ορίστηκε η ίδια η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Κεντρικό ρόλο όμως κατά την ώρα της …μάχης θα έχει μια μεσσηνιακή ομάδα, με επικεφαλής τον Ηλία Ζαχαρόγιαννη. Ο γνωστός καθηγητής ΤΕΦΑΑ, εργοφυσιολόγο και εξπέρ στη διοργάνωση και χρονομέτρηση αγώνων δρόμων -μεταξύ άλλων ξεκίνησε από το μηδέν έναν από τους πρώτους μαραθωνίους στην Ελλάδα, τον αγώνα της Μεσσήνης, που μετράει ήδη 14 χρόνια ζωής- έχει επιλέξει εξίσου αντάξιους συνεργάτες. Πιο συγκεκριμένα έχει εμπιστευτεί τον τέως πρόεδρο του ΣΔΥ Μεσσηνίας, Αλέξη Ζάννη (με τεράστια εμπειρία κι αυτός, στη διοργάνωση του Γύρου Καλαμάτας και επίδειξη τεχνογνωσίας όπου του ζητήθηκε), επιφορτισμένο να διευθετήσει τα θέματα της εκκίνησης, ενώ ο γυμναστής Περικλής Τσικρικός από το Μαυρομμάτι θα αναλάβει το κομμάτι της διαδρομής του αγώνα.

Στο βασικό σχήμα της Εκτελεστικής Επιτροπής συμμετέχει ένας ακόμη Μεσσήνιος, ο Στέφανος Ματάκης, διαχρονικό και πολύτιμο στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος ήταν στο πλευρό του αείμνηστου προέδρου Βασίλη Σεβαστή, αλλά αξιοποιείται απόλυτα και από την κα Σακοράφα, με το να συμπεριλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού που γίνεται στην Ομοσπονδία στίβου.

Κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους Ζαχαρόγιαννη, Ζάννη, Τσικρικό και Ματάκη, εκτός από την καταγωγή, είναι η βαθιά αγάπη τους για το στίβο και το τρέξιμο, με ακούραστη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς για τη διάδοσή του αθλητισμού εν γένει και μέσα από μια μακρά διαδρομή στα στάδια, το δρόμο και τις διοργανώσεις ένα ανεκτίμητο know how που εγγυάται την επιτυχία.

Γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού 13-14 Νοεμβρίου
Το μεγαλύτερο και μαζικότερο αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός της χώρας με παγκόσμια ακτινοβολία, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας (ΑΜΑ) που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ θα διεξαχθεί φέτος για 38η φορά στην αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας-Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 13 και 14 Νοεμβρίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021 που άρχισαν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 25 Οκτωβρίου, γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο είναι πολύ λίγες ακόμη οι διαθέσιμες θέσεις ενώ για τους αγώνες 5 και 10χλμ υπάρχουν ακόμη αλλά με τους ρυθμούς που γίνονται οι εγγραφές θα πρέπει οι φίλοι δρομείς να σπεύσουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους γιατί σε λίγες ημέρες θα «κλείσουν».   

Λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου οι συμμετοχές δεν είναι απεριόριστες. Με βάση το εγκεκριμένο από την Πολιτεία πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ οι συμμετέχοντες θα είναι συνολικά 30.000 και αναλυτικά: 10.000 στον Μαραθώνιο (5.000 στον Α και 5.000 στον Β αγώνα), 10.000 στα 5χλμ, (5.000 στον Α και 5.000 στον Β αγώνα) και 10.000 στα 10χλμ, (5.000 στον Α και 5.000 στον Β αγώνα).

Στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου του ΣΕΓΑΣ εγκεκριμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021, έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης COVID-19, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών'.

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr/2021/10/messinioi-sto-timoni-tou-marathoniou-tis-athinas/?fbclid=IwAR0_Z409bS9VMPmSOzJjZG3dd4uajD9ODqPtgpqJXtlvzgNtUXhZQoWft7c