12/3/20

Κοινωνικές δράσεις Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας για το 2019


Το 2019 υπήρξε μια χρονιά γεμάτη κοινωνικές δράσεις για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, εκτός από το τρέξιμο. Δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας και στην τοπική κοινωνία. Υπόσχεση όλων στο Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας να συνεχίσει το πολυδιάστατο και πολύπλευρο έργο του!

11/12/2019
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύσεων αθλητών, φορέων και εθελοντών παραδόθηκε από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας επιταγή ποσού 3.201 ευρώ στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Παράρτημα Λάρισας από τα έσοδα των συμμετοχών των δρομέων που ανήκουν σε συλλόγους μέλη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος 2018.
8/3/19
Συλλογή τροφίμων για Κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Λαρισαίων και Ιερά Μητρόπολη Λάρισας μέσα από τη συμμετοχή στο φεστιβάλ «ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».




10/3/19
Απόδοση χρημάτων στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – παράρτημα Λάρισας, από 2ο Κραυξίδειο Αγώνα Δρόμου στον Κραννώνα Λάρισας (4.380€). Ο Κραυξίδειος Αγώανας Δρόμου κατάφερε μέσα σε 2 χρόνια να στηρίξει, με τις συμμετοχές των δρομέων από όλη την Ελλάδα, το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παράρτημα Λάρισας, αλλά και να αναδείξει με ένα τρόπο ουσιαστικό τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους διοργανωτές συλλόγους του αγώνα. Ευχή και στόχος όλων ο Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου στον Κραννώνα Λάρισας να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των δρομέων της χώρας και να συνεχίσει να προσφέρει και να προβάλει την ευρύτερη περιοχή.

13/4/19
 'Τα παιδιά τρέχουν για την τέχνη'
Με επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου η δράση 'Τα παιδιά τρέχουν για την τέχνη' από το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων, το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και τη Δημοτική Πινακοθήκη.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τέχνης οι δύο φορείς διοργάνωσαν τη συγκεκριμένη δράση, στο πλαίσιο προώθησης του αθλητισμού και του πολιτισμού στη νεολαία και τα μικρά παιδιά.
Τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση, έτρεξαν ένα χιλιόμετρο και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν από τη Δημοτική Πινακοθήκη.
Η δράση ήταν δωρεάν.

19/4/19
Παράδοση επιταγής στο Ειδικό Σχολείο Άργους
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παράδοσης επιταγής χρημάτων των αθλητών των Συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στο Ειδικό Σχολείο Άργους. Η προσφορά των Συλλόγων Δρομέων της Ελλάδας στο κοινωνικό σύνολο και τις τοπικές κοινωνίες είναι τεράστια.
Για την ΕΟΣΛΜΑ-Υ στην παράδοση της επιταγής παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Γούλας Νίκος και ο γραμματέας Διαμαντής Γιώργος καθώς και μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδα


10/6/19
4ος περίπατος για τον καρκίνο
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος περίπατος για τον καρκίνο. Τη δράση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΠΘ Europe Direct.


22/9/2019
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Αθλητισμού, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργάνωσε αθλητική δράση για τα παιδιά.
Τα παιδιά και οι γονείς  συναντήθηκαν στην κοίτη του ποταμού Πηνειού, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου  στο ύψος της Γέφυρας Ναϊάδων Νυμφών για να τρέξουν, να παίξουν και να μάθουν για τον αθλητισμό.



22/10/19
Άσκηση και Υγεία VIΙ
Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, η Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και  το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση. Η σειρά αθλητικών ημερίδων με την ονομασία Άσκηση και Υγεία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τους διοργανωτές και σκοπό έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα άσκησης και υγείας. Η είσοδος για το κοινό ήταν ΔΩΡΕΑΝ.


2/11/19
Καθάρισμα της κοίτης του ποταμού Πηνειού
Οι αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας μαζί με φίλους και σε συνεργασία με την γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος πραγματοποίησαν δράση καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Πηνειού.Οι αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν στην πράξη την περιβαλλοντική συνείδηση και την ευαισθησία για τον τόπο τους, καθαρίζοντας το χώρο όπου καθημερινά προπονούνται! Η περιοχή του ποταμού Πηνειού που διατρέχει την πόλη της Λάρισας είναι ένας μοναδικός χώρος πρασίνου και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, με μεγάλη σημασία για την πόλη μας.

26/11/2019
Ημερίδα με θέμα «ΑΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ»
Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Europe Direct Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημων. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι αναγνωρισμένοι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με εξαιρετικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο, Τζιαμούρτας Αθ., Φατούρος Γ., και Θεοδωράκης Γ. Ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γούλας Απόστολος.


30/11/19
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου για τη ζωή και το έργο του Στέλιου Κυριακίδη.
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ακούσουν για τη ζωή και το έργο του Στέλιου Κυριακίδη αλλά και ανέκδοτες ιστορίες της πορείας του. Την παρουσίαση έκανε ο συγγραφέας του βιβλίου Κωνσταντίνος Σάμιος (τ. πρόεδρος Απόλλων Δυτικής Αττικής), ενώ προβλήθηκε και ειδικό αφιέρωμα για τον Στέλιο Κυριακίδη. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στο Ίδρυμα Κυριακίδης για φιλανθρωπικό σκοπό.



17/12/19
Προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας πιστός στις αρχές και στις αξίες του για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, εκτός από την πλούσια αθλητική δράση, για μια ακόμα χρονιά διοργάνωσε και απεύθυνε στα μέλη του, κάλεσμα προσφοράς στο συνάνθρωπό μας.
Τα τρόφιμα θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων σε ειδική παράδοση με στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


28/12/19
Μπάσκετ για καλό σκοπό ο ΣΜΝΛ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία το Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές Λάρισας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες των παλαίμαχων Λάρισας, Βόλου, Θεσσαλονίκης και η ομάδα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας!
Για μια ακόμη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έδειξαν την ευαισθησία τους και τα κοινωνικά αντανακλαστικά τους και συνδιοργάνωσαν το συγκεκριμένο φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για να αγοραστούν σεντόνια για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας!