22/3/20

Η σκληρή πραγματικότητα στην Ισπανία για το τρέξιμο στον δρόμο

Το τρέξιμο κάνει κακό στην υγεία. Οι εικόνες σύλληψης μιας γυναίκας που έκανε τζόγκινγκ στην Ισπανία σκιαγραφούν την πραγματικότητα στην εποχή του κορονοϊού.


Ο αθλητισμός είναι υγεία, το τρέξιμο ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό, το τζόγκινγκ είναι τρόπος ζωής. Όμως, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες και με τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό να έχει φτάσει σε 4ψήφιο νούμερο, η Ισπανία έθεσε διαφορετικές προτεραιότητες. Το τρέξιμο απαγορεύεται δια νόμου, είτε σε κάποιον χώρο άθλησης όπως ένα ανοιχτό ή κλειστό γήπεδο είτε σε κάποιον δημόσιο χώρο όπως ένα πάρκο ή το πεζοδρόμιο.


Τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της ιβηρικής χώρας είναι αποτέλεσμα των 25.374 κρουσμάτων που οδήγησαν σε 1.375 θανάτους μέχρι στιγμής από την πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, υπάρχει κόσμος που αψηφά τις σχετικές απαγορεύσεις της εκάστοτε χώρας.

Μία τέτοια περίπτωση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Μία γυναίκα έχει βγει στον δρόμο και κάνει τζόγκινγκ, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση. Αστυνομικοί τη συλλαμβάνουν με δυσκολία λόγω της αντίστασής της, την ώρα που κάτοικοι της περιοχής την αποδοκιμάζουν από τα σπίτια τους. Σίγουρα εικόνες μιας δυστοπικής πραγματικότητας.

Του Κώστα Μπράτσου