30/3/20

Το 6o Volos Half Run ZeniΘ αλλάζει ημερομηνία και μεταφέρεται στις 10 Οκτωβρίου. Κανονικά συνεχίζονται οι εγγραφές.
Οι συνέπειες που προξενεί παγκοσμίως ο κορωναϊός δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το Volos Half Run ZeniΘ. Ανεπηρέαστο μόνο ως προς την ημερομηνία του, καθώς ο προγραμματισμός και οι εκπλήξεις που ετοιμάζονται για τους συμμετέχοντες δρομείς θα μας περιμένουν όλους μερικούς μήνες αργότερα από ό,τι έχουμε συνηθίσει.


Έτσι ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου το απόγευμα.
Αθλητές, αθλούμενοι, ερασιτέχνες δρομείς όλων των ηλικιών, παιδιά, οικογένειες, ΑμεΑ, οι δεκάδες φιλοξενούμενοί μας από την Κύπρο, θα τρέξουν ή και θα περπατήσουν στην ομορφότερη διαδρομή που χαρίζει η πόλη μας από την παραλία του Βόλου ως τις Αλυκές, ενώ από φέτος οι αγώνες θα περνάνε και από τις οδούς Δημητριάδος και Ιάσωνος ώστε οι επισκέπτες να θαυμάσουν τρέχοντας ακόμη πιο εντυπωσιακές εικόνες.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι 2.000 ευρώ θα δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου, το οποίο θα είναι το Ίδρυμα που θα στηρίξει φέτος η διοργάνωση συνεχίζοντας το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.
Το 6ο Volos Half Run ZeniΘ 21.2km θα γίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου με παράλληλους αγώνες εκτός από τη μεγάλη απόσταση, το 27ο I Love Volos Run 5.1km και τον Παιδικό Αγώνα 500m. Η συνδιοργάνωση γίνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας και όλων των φορέων. Το ποσό συμμετοχής είναι 10 ευρώ, ενώ ο Παιδικός Αγώνας έχει βέβαια δωρεάν συμμετοχή. Οι εγγραφές γίνονται στο λινκ  http://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=783cea51cec880e6887b3e055fc110ed&he=0. 
Όσες εγγραφές είχαν γίνει ως τώρα για την αρχική ημερομηνία του αγώνα, ισχύουν για τη νέα. Αν κάποιος που είχε γραφτεί πριν την αλλαγή ημερομηνίας δεν θα μπορεί να συμμετέχει στη νέα ημερομηνία, μπορεί να ζητήσει επιστροφή του ποσού συμμετοχής (θα αφαιρείται 1 ευρώ για τα έξοδα του συστήματος A-Commerce).
Δεκάδες σύλλογοι δρομέων από όλη την Ελλάδα θα δώσουν μαζικά το παρόν, ενώ ο Ευ Ζην Λεμεσού Κύπρου, αδελφοποιημένος με τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου από τη διοργάνωση του 2017, θα συμμετέχει στη διοργάνωση με μεγάλη αποστολή, αρκεί να έχει βέβαια ομαλοποιηθεί διεθνώς η κατάσταση στις πτήσεις.


Τεχνικό t-shirt θα πάρουν οι δρομείς του Volos Half Run ZeniΘ - I Love Volos Run, μάρκας luanvi, το πιο ελαφρύ που έχει δοθεί ποτέ, όπως ξεκίνησε να κάνει η διοργάνωση από πέρυσι. Αναμνηστικό μετάλλιο, ειδικά κατασκευασμένο μόνο για αυτόν τον αγώνα και με την επωνυμία του, θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες. Στο επόμενο διάστημα η διοργάνωση θα ανακοινώνει κάθε νέο και κάθε έκπληξη που θα επιφυλάσσει ο φετινός αγώνας.

-Η ιστοσελίδα του αγώνα: www.voloshalfmarathon.gr

- Το event στο facebook: https://www.facebook.com/events/2372373473054543/
-Η σελίδα του Volos Half Run ZeniΘ στο facebook: https://www.facebook.com/Volos-Half-Marathon-Ημιμαραθώνιος-ΒΟΛΟΥ-210151729339781

-Η σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο facebook: https://www.facebook.com/sdyvolou/

-Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: sdyvolou@gmail.com

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Νοσοκομείο Βόλου

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Λέσχη Εθελοντών Βόλου
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
ΕΚΑΒ

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

ΕθελοντισμόςΓια τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι το Volos Half Run, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τις αρχές και τους εθελοντές. Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν κάθε χρόνο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Τροχαία Βόλου, το Λιμενικό Σώμα Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, το ΕΚΑΒ, η Λέσχη Εθελοντών Βόλου, και δεκάδες μεμονωμένοι εθελοντές.
Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους μας βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες ήδη έχουν γραφτεί για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στο 6ο Volos Half Run ZeniΘ και τους παράλληλους αγώνες. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στους υπεύθυνους του ΣΔΥ Βόλου και στη σελίδα του συλλόγου για να τους ανατεθεί το πόστο από το οποίο θα προσφέρουν.
Η διοργάνωση σε όλα τα δελτία τύπου πριν και μετά τον αγώνα ευχαριστεί τους εθελοντές, τους προσφέρει επίσης αναμνηστικά για τη βοήθειά τους, ενώ βραβεύει κάθε ομάδα που συμβάλει στη διεξαγωγή του αγώνα.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου - κορωναϊός covid-19

Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία έχει μπει σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, που θα πάρει τέλος μόνο όταν αντιμετωπιστεί παγκόσμια ο κορωναϊός covid-19 και οι συνέπειες που αυτός προξενεί. Κάθε δράση της καθημερινότητας έχει αλλάξει, και όλοι καλούμαστε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος ακολουθώντας όσα προβλέπουν οι πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ανακοινώνονται, και τηρώντας αυστηρά κάθε κανόνα υγιεινής.
Όπως είναι φυσικό, και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έχει αναστείλει μέχρι να αρθούν τα μέτρα, οποιαδήποτε δράση είχε προγραμματίσει για την Άνοιξη. Καλεί όλα τα μέλη του και όλο τον κόσμο να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των αρχών, για το καλό της υγείας του και για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
Παράλληλα προτρέπει τα μέλη του να συνεχίζουν να εφαρμόζουν κάνοντας πράξη το σύνθημα του συλλόγου "το Τρέξιμο είναι Υγεία", το οποίο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι γεροί οργανισμοί κατά κανόνα είναι πιο ανθεκτικοί σε θέματα ασθενειών, ενώ μέσω του αθλητισμού ενισχύουν επίσης τη φυσική κατάσταση και την καλή ψυχολογία τους. Όπως είναι φυσικό, όποιος συνεχίζει την άθληση θα πρέπει να συμμορφώνεται αυστηρά με τα έκτακτα μέτρα και τις αποφάσεις που λαμβάνει η Πολιτεία.
Ο ΣΔΥ Βόλου χαιρετίζει την πρόβλεψη της Πολιτείας να εντάξει το δικαίωμα για την άσκηση ως μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις μετακίνησης που προβλέπονται στα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Η κίνηση αυτή της Πολιτείας δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πόσο σημαντικά είναι για την κοινωνία τα οφέλη της άσκησης, ιδιαίτερα τώρα, στις πιο δύσκολες στιγμές.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει στην αντιμετώπιση του κορωναϊού. Μάλιστα 40 εκ των γιατρών και των εργαζομένων, είναι και μέλη-δρομείς και μαραθωνοδρόμοι του ΣΔΥ Βόλου. Τέλος ο σύλλογος θυμίζει ότι ο αριθμός μητρώου του ΣΔΥ Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211, και καλό είναι τα μέλη του να προσφέρουν ξανά αίμα καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη.