6/3/20

Η διεθνής μεγάλη γιορτή της πόλης Volos Half Run, θα γίνει στις 25 Απριλίου και θα είναι εντυπωσιακότερη από ποτέ


Στο αποκορύφωμα είναι οι ετοιμασίες για το 6ο Volos Half Run, τη διεθνή μεγάλη γιορτή της πόλης, του αθλητισμού και της φιλανθρωπίας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 του Απρίλη το απόγευμα. Αθλητές, αθλούμενοι, ερασιτέχνες δρομείς όλων των ηλικιών, παιδιά, οικογένειες, ΑμεΑ, οι δεκάδες φιλοξενούμενοί μας από την Κύπρο, θα τρέξουν ή και θα περπατήσουν στην ομορφότερη διαδρομή που χαρίζει η πόλη μας από την παραλία του Βόλου ως τις Αλυκές, ενώ από φέτος οι αγώνες θα περνάνε και από τις οδούς Δημητριάδος και Ιάσωνος ώστε οι επισκέπτες να θαυμάσουν τρέχοντας ακόμη πιο εντυπωσιακές εικόνες.


Το σημαντικότερο όλων είναι ότι 2.000 ευρώ θα δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου, το οποίο θα είναι το Ίδρυμα που θα στηρίξει φέτος η διοργάνωση συνεχίζοντας το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Το 6ο Volos Half Run 21.2km θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου με παράλληλους αγώνες εκτός από τη μεγάλη απόσταση, το 27ο I Love Volos Run 5.1km και τον Παιδικό Αγώνα 500m. Η συνδιοργάνωση γίνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας και όλων των φορέων. Το ποσό συμμετοχής είναι 10 ευρώ, ενώ ο Παιδικός Αγώνας έχει βέβαια δωρεάν συμμετοχή. Οι εγγραφές γίνονται στο voloshalfmarathon.gr, και προς διευκόλυνση όσων μένουν στον Βόλο γίνονται και στο κατάστημα Aspirina.

Ο Σύλλογος Ευ Ζην Λεμεσού, αδελφοποιημένος με τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου από τη διοργάνωση του 2017, θα συμμετέχει στη διοργάνωση με 50μελή αποστολή, ενώ σημαντική συμβολή στη φιλοξενία έχει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Δεκάδες σύλλογοι δρομέων από όλη την Ελλάδα θα δώσουν μαζικά το παρόν.

Τεχνικό t-shirt θα πάρουν οι δρομείς του Volos Half Run - I Love Volos Run, μάρκας luanvi, το πιο ελαφρύ που έχει δοθεί ποτέ, όπως ξεκίνησε να κάνει η διοργάνωση από πέρυσι. Αναμνηστικό μετάλλιο, ειδικά κατασκευασμένο μόνο για αυτόν τον αγώνα και με την επωνυμία του, θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες. Στο επόμενο διάστημα η διοργάνωση θα ανακοινώνει κάθε νέο και κάθε έκπληξη που θα επιφυλάσσει ο φετινός αγώνας.

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Νοσοκομείο Βόλου 
Λέσχη Εθελοντών Βόλου
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
ΕΚΑΒ

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

Εθελοντισμός

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι το Volos Half Run, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τις αρχές και τους εθελοντές. Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν κάθε χρόνο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Τροχαία Βόλου, το Λιμενικό Σώμα Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, το ΕΚΑΒ, η Λέσχη Εθελοντών Βόλου, και δεκάδες μεμονωμένοι εθελοντές.
Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους μας βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες ήδη έχουν γραφτεί για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στις 25 Απριλίου 2020 στο 6ο Volos Half Run και τους παράλληλους αγώνες. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον κ.Μάριο Μιχαλόπουλο κατάστημα Marmi Αναλήψεως, τηλ. 2421045059 για να τους ανατεθεί το πόστο από το οποίο θα προσφέρουν.
Η διοργάνωση σε όλα τα δελτία τύπου πριν και μετά τον αγώνα ευχαριστεί τους εθελοντές, τους προσφέρει επίσης αναμνηστικά για τη βοήθειά τους, ενώ βραβεύει κάθε ομάδα που συμβάλει στη διεξαγωγή του αγώνα.