23/3/20

Επιστολή προέδρου IAAF σε ΔΟΕ: «Να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο Σεμπάστιαν Κόε ζήτησε επίσημα την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πληθαίνουν οι φωνές για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, με επιστολή του στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά την αναβολή της διοργάνωσης του Τόκιο.

«Κανείς δεν θέλει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε την διοργάνωση με κάθε κόστος, πόσω μάλλον με κίνδυνο για την ασφάλεια των αθλητών. Πρέπει να ληφθεί γρήγορα μια απόφαση και πιστεύω πως το οφείλουμε στους αθλητές μας. Το να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 πλέον δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε κάτι που επιθυμούμε


», αναφέρει o Βρετανός άλλοτε μεγάλος αθλητής του στίβου, που ήταν και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού, όταν οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν κανονικά. Αν το χάσουμε αυτό, τότε χάνουμε και την αξιοπιστία της διοργάνωσης και κανένας δεν το θέλει αυτό. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την ΔΟΕ για την εύρεση μιας εναλλακτικής ημερομηνίας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων», προσθέτει.