21/5/20

Ενημερωτικό δελτίο τύπου- Faethon Olympus Marathon «Απόστολος Τσουρέκας» 2020

Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές,
Τις τελευταίες μέρες αρχίζουμε σιγά σιγά να κινούμαστε σε προ-κορωνοϊού ρυθμούς κάνοντας βήματα προς την κανονικότητα που τόσο μας έλειψε. Είναι κάτι που το πετύχαμε όλοι δείχνοντας κατά κύριο λόγο ατομική υπευθυνότητα ακολουθώντας τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Μετά από σκέψη και αφού σταθμίσαμε όλα τα δεδομένα, αποφασίσαμε την μεταφορά του αγώνα για το Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου 2020, δηλαδή περίπου 1 μήνα μετά από τη φετινή ημερομηνία διεξαγωγής. Φυσικά η υλοποίηση του αγώνα θα γίνει εφόσον το Κράτος αποφασίσει τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων (αγώνες βουνού, λαϊκούς αγώνες δρόμου, αθλητικές εκδηλώσεις εξωτερικού χώρου).
Με την αλλαγή  ημερομηνίας  θα έχουμε τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ακολουθώντας τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που θα θεσπιστούν.
Έχουμε ήδη ετοιμάσει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων σε συνεργασία με τον γιατρό της διοργάνωσης , τις οποίες είχαμε αναφέρει επιγραμματικά πριν λίγο καιρό σε συνέντευξη μας. Αυτές αφορούν ηλεκτρονικές εγγραφές-πληρωμές, διαφορετικές γραμματείες σε απόσταση (1 για κάθε αγώνα), τήρηση αποστάσεων με τη χρήση σήμανσης στην γραμματεία, τήρηση αποστάσεων στην εκκίνηση, χρήση αντισηπτικού, μασκών, γαντιών από την γραμματεία, pasta party σε ατομικές συσκευασίες με τήρηση απόστασης, ατομικές συσκευασίες φαγητού στους σταθμούς, υποχρεωτικό κυπελλάκι από τον κάθε αθλητή.
Το πρόγραμμα των αγώνων προς τα παρόν θα παραμείνει το ίδιο, με τον Faethon Trail να γίνεται το Σάββατο 8 Αυγούστου και τον  F.O.M και Rupicapra την Κυριακή 9 Αυγούστου.
Όσον αφορά τις εγγραφές-πληρωμές του αγώνα, μπορείτε να κάνετε κανονικά την προεγγραφή σας, αλλά μην προχωράτε στην πληρωμή μέχρι τις 10 Ιουνίου όπου είναι και η καταληκτική ημερομηνία για να αποφασίσουμε αν θα επιτραπεί τελικά να γίνουν οι αγώνες ή όχι.
Αναμένουμε λοιπόν τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης. Μέχρι τότε μένουμε αισιόδοξοι και ασφαλείς.
Η οργανωτική επιτροπή Faethon Olympus Marathon