16/5/20

ULTRA URSA TRAIL 29-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Αγαπητοί φίλοι,
το τελευταίο διάστημα σταδιακά βρίσκουμε ξανά τα βήματά μας κι επιστρέφουμε σε μια διαφορετική κανονικότητα.
Η Οργανωτική Επιτροπή έχει σαν στόχο την διεξαγωγή των αγώνων στις ημερομηνίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Αναμένουμε την επίσημη αδειοδότηση από τους αρμόδιους φορείς και τα πρωτόκολλα υγείας που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Εφ’ όσον ξεκινήσει η διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων (στην περίπτωσή μας αγώνες ορεινού τρεξίματος) θα γίνει και η έναρξη εγγραφών για τους αγώνες μας. Ελπίζουμε μέχρι τέλος Μαίου να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και κοντά στις 10 Ιουνίου να ξεκινήσουν οι εγγραφές. Ήδη έχουμε επεξεργαστεί αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων με στόχο την προστασία όλων όσων εμπλέκονται με τη διοργάνωση (μόνο ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής, τμηματικές εκκινήσες με βάση τη βαθμολογία των αθλητών στην ITRA, συσκευασμένα προϊόντα στους σταθμούς τροφοδοσίας, παραλλαβή μεταλλίου με ασφαλή τρόπου κλπ.). Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με την έναρξη των εγγραφών.
Οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στους παρακάτω αγώνες:
Το Σάββατο 29 Αυγούστου με εκκίνηση και τερματισμό το Μέτσοβο θα διεξαχθούν: ο ατομικός αγώνας 100Km και Team Race-Σκυταλοδρομία όπου την απόσταση των 100km θα τη μοιραστούν ομάδες τριών αθλητών και αθλητριών, με τον πρώτο αθλητή να ξεκινά μαζί με τους αθλητές των 100χλμ. καλύπτοντας την απόσταση Μέτσοβο-Βοβούσα 38χλμ. +1660μ. υψ., ο δεύτερος αθλητής Βοβούσα-Μηλιά 30χλμ. +1720μ. υψ. και ο τρίτος αθλητής Μηλιά-Μέτσοβο 32χλμ. +2200μ. υψ. δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές που θα ήθελαν να τρέξουν απόσταση περίπου 35km να το κάνουν με τη συμμετοχή τους στο Team Race με ομαδικό πλέον τρόπο και πνεύμα συνεργασίας.
Παράλληλα την Κυριακή 30 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι αγώνες των 21χλμ. και 11χλμ. που ήταν προγραμματισμένοι για τον Μάιο.
Περισσότερες λεπτομέρεις για τους αγώνες στην ιστοσελίδα www.ursatrail.gr