14/5/22

Τροποποιείται για νομικούς λόγους η διαδρομή του Mythical

 Η Οργανωτική Ομάδα του “Salewa Olympus Mythical Trail” ανακοινώνει την τροποποίηση της διαδρομής του αγώνα, η οποία θα έχει μόνιμο χαρακτήρα στο εξής! Η αλλαγή αφορά το τελευταίο ένα τέταρτο της διαδρομής και συντελείται με σκοπό να συνάδει με το πλαίσιο των οριζόμενων στο πρόσφατα υπογεγραμμένο προεδρικό διάταγμα (ΠΔ) το οποίο καθορίζει τους όρους χρήσης του εθνικού πάρκου Ολύμπου από τους επισκέπτες του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ΠΔ, δεν επιτρέπεται η κίνηση επισκεπτών τις νυχτερινές ώρες στη Ζώνη Α (ζώνη απόλυτης προστασίας) του εθνικού πάρκου. Με τη μέχρι σήμερα σχεδίαση της διαδρομής, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και οι αγωνιζόμενοι ήταν αναγκασμένοι να κινούνται στη Ζώνη Α (Λιβαδάκι, Μαυρόλογγος) και μετά τη δύση του ήλιου. 

Η διοργάνωσή μας έχει κάθε λόγο να σέβεται τους νόμους της πολιτείας, συνεπώς τροποποιεί τη διαδρομή του Mythical με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παραβιάζεται ο συγκεκριμένος όρος του ΠΔ. Η νέα χάραξη του τελευταίου τετάρτου του αγώνα (ΧΛΜ 75-102) και μόνον αυτού, είναι ήδη αποφασισμένη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν αλλοιώνονται τα μεγέθη της μέχρι σήμερα διαδρομής (μήκος & υψομετρική), ωστόσο αλλάζει εντελώς η φυσιογνωμία του τελευταίου τμήματός της.

Λεπτομέρειες των αλλαγών θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μόλις θα ολοκληρωθεί η ενιαία καταγραφή της στο πεδίο και στην οποία θα περιλαμβάνονται όλες οι αναλυτικές πληροφορίες προς ενημέρωση των αθλητών.

Η οργανωτική ομάδα του Mythical αποφάσισε την τροποποίηση της διαδρομής με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο νόμο, στους αθλητές αλλά και στον ίδιο τον Όλυμπο, ο οποίος φιλοξενεί τους αγώνες της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια (2012-2022). Είμαστε βέβαιοι πως με την αλλαγή αυτή και το άνοιγμα ενός νέου κύκλου για τον Mythical, οι αθλητές του αγώνα θα ζήσουν συναρπαστικές στιγμές και η νέα διαδρομή του αγώνα θα αποτελέσει μια σπουδαία εμπειρία για όλους, σημείο αναφοράς στα ελληνικά ultra trails, όπως εξάλλου και μέχρι σήμερα γνώριζε την εκτίμηση της αθλητικής κοινότητας των βουνών.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Λιτόχωρο, 13.05.2022