26/2/21

Τόκιο 2020: Αναστολή της Λαμπαδηδρομίας αν υπάρξει κοσμοσυρροή

 Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο κατέστησε σαφές ότι θα αναστείλει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία (ξεκινά στις 25 Μαρτίου από τη Φουκουσίμα), αν διαπιστώσει κοσμοσυρροή.

Η Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί κάτω από αυστηρά μέτρα, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι διοργανωτές ζήτησαν απ΄ όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τη διαδρομή της να τηρήσουν τα μέτρα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αν δε συμβεί αυτό, θα διακοπεί.

«Μην φωνάζεις, μην ενθαρρύνεις. Εάν θέλετε να το κάνετε, κάντε το με χειροκρότημα και διατηρήστε την κοινωνική απόσταση. Αν υπάρξει κοσμοσυρροή η Λαμπαδηδρομία μπορεί να σταματήσει, επειδή δίνουμε προτεραιότητα στην δημόσια υγεία και ασφάλεια», δήλωσε στον Guardian ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της επιτροπής, Γιουκιχίκο Νουνομούρα.

Βάσει προγραμματισμού, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στα χέρια 10.000 εθελοντών Λαμπαδηδρόμων, περνώντας από 859 ιαπωνικές πόλεις ως τις 23 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Αγώνων.

Πηγή: naftemporiki.gr