2/2/21

Περισσότερη από ποτέ ήταν η δράση των αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, τον Ιανουάριο 2021

 Ο Ιανουάριος του 2021 ολοκληρώθηκε, και ήταν ο μήνας με την περισσότερη δράση από ποτέ για τα 362 μέλη του ΣΔΥ Βόλου, που με ασφάλεια και σε ατομικό επίπεδο, έκαναν συνολικά 4ψηφιο αριθμό προπονήσεων. Μάλιστα στις 21 από τις 31 ημέρες του μήνα, υπήρξαν 5 οργανωμένες ατομικές πεζοπορίες και 16 αντίστοιχες προπονήσεις. Πανελλαδική απήχηση απέσπασε η ανάδειξη του μονοπατιού Άγιος Στέφανος Αλυκών – Κριθαριά μέσα στον μήνα από τον Γιώργο Καλαντζή, και πολλοί trail runners από άλλες περιοχές της Ελλάδας ανυπομονούν να το επισκεφθούν και να το διασχίσουν όταν δεν θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις. Ο Γιώργος Καλαντζής συνεχίζει τη χάραξη της διαδρομής, ενώ και άλλα μέλη του ΣΔΥ Βόλου όπως ο Βασίλης Αθανασίου βάζουν το δικό τους λιθαράκι βοηθώντας το έργο αυτές τις ημέρες. Στις 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ατομική πεζοπορία στη διαδρομή, και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στη σελίδα του συλλόγου. Όλες οι δράσεις γίνονται με ελεύθερη συμμετοχή, πάντα αποκλειστικά και μόνο ατομικά, και με απόφαση του συλλόγου θα συνεχίσουν να γίνονται με τον ίδιο τρόπο για αρκετούς μήνες ακόμη, έστω κι αν η Πολιτεία χαλαρώσει τα μέτρα και επιτρέψει τις ομαδικές εκδηλώσεις. Η ατομική δράση είναι ο απόλυτος τρόπος ασφαλείας στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.



Μια άλλη ατομική πεζοπορία, διάρκειας 5μισυ ωρών πραγματοποιήθηκε σε Άγιο Ονούφριο - Αγία Τριάδα - Σταγιάτες - Μακρινίτσα - Άγιο Ονούφριο την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. ‘Ήταν απόστασης 17 χιλιομέτρων, και με συνολική υψομετρική ανάβαση 950 μέτρα. Μάλιστα 5 πεζοπόροι έκαναν μεγαλύτερη διαδρομή, πηγαίνοντας και στο Τρανό Ίσωμα. Κάθε Κυριακή γίνεται μια αντίστοιχη δράση, και ανακοινώνεται στη σελίδα του ΣΔΥΒ.


Το Thessaloniki Virtual Marathon ολοκληρώθηκε, και μία ακόμη δρομέας του ΣΔΥΒ, η Έλλη Τασιά, έτρεξε την απόσταση των 10 χιλιομέτρων, επιλέγοντας διαδρομή trail στη Λιβαδειά.

Στην εβδομάδα που πέρασε, ανάμεσα από τις εκατοντάδες προπονήσεις που έγιναν από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, αναφέρονται ενδεικτικά μερικές από αυτές:

32 χιλιόμετρα trail στο Πήλιο έτρεξαν οι Μάρθα Ξηροφώτου, Νίκος Βαούτης.
29 χιλιόμετρα σε 2 ώρες 18' έτρεξε ο Χρήστος Παρασκευάς.
25 χιλιόμετρα trail στο Πήλιο ο Θανάσης Αλεξίου.
22,5km trail, Φυτόκο-Μακρυνίτσα-Πορταριά-Σταγιάτες, έκαναν οι Απόστολος Μπαρμπούλης, Θωμάς Μαλιαχόβας.
Ημιμαραθώνιο σε 1 ώρα 21'11 διύνησε ο Ζήσης Τσουρέλης.
Ημιμαραθώνιο trail στο Όρος Γεντίκι Λάρισας έτρεξε ο Στέργιος Κουσκουρίδας.
Ημιμαραθώνιο δρόμου και βουνού σε 1 ώρα 58' έκανε ο Κώστας Παλάντζας.
Η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου έτρεξε 17χλμ σε 1 ώρα 22'08.
Trail στο Πήλιο έκαναν το πρωί της Κυριακής οι Τζώρτζια Ιωάννου, Μαρία Μακροθανάση, Γιώργος Παπαϊωάννου, Κατερίνα Τσάγγαρη, Γιώργος Τσοκάνης.
Σαββατοκύριακο με 13,5χλμ σε 59'31 και 12,3χλμ σε 55'12, από τον Δημήτρη Κυριακόπουλο.
Στο μονοπάτι Άγιος Στέφανος Αλυκών - Κριθαριά έτρεξαν οι Πασχάλης Στάνιος, Γιάννης Καζανίδης, με επιστροφή από τον δρόμο, σε μία προπόνηση road & trail 13 χιλιομέτρων.
12 χιλιόμετρα trail στο Πήλιο ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης.
12χλμ στις Αλυκές οι Αρίστος Μακρής, Γιώργος Μπατζιώρας, Κωνσταντίνα Μπατζιώρα.
Γορίτσα Trail έκαναν σε διάφορες προπονήσεις οι Λάζαρος Βούλγαρης, Τζώρτζια Ιωάννου, Στάθης Καραδημητρίου, Τρύφωνας Καραμανλής, Παντελής Ζήσης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Λίνα Παπακυριαζή, Σωτήρης Πρέντζας, Λένα Ταμπούρη, Δημήτρης Τσακίρης.
103 χιλιόμετρα ποδήλατο έκαναν οι Μπάμπης Μπάρδας, Κώστας Βέργας, στη διαδρομή Αλμυρός Σούρπη Νιες Μιτζέλα ΣΕΑ Αεροδρόμιο Κρόκιο Κουρί Χολόρεμα Γέφυρα Αλμυρός.

Ο ΣΔΥ Βόλου δίνοντας μεγάλη βαρύτητα σε κάθε ιατρικό θέμα και θέμα υγείας, εγκαινίασε τη δημοσίευση ενός σχετικού άρθρου κάθε βδομάδα στη σελίδα του, και η αρχή έγινε με το άρθρο «Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας, μετά από διακοπή και επανέναρξη της προπόνησης». Ο σύλλογος ευχαριστεί τον κ. Στέλιο Πάγκαλη, Ιατρό Αποκατάστασης και μέλος του ΣΔΥΒ που συντάσσει τις χρήσιμες συμβουλές. Επίσης ο σύλλογος ανακοίνωσε την ειδική συμφωνία με το Πολυϊατρείο Φροντίδα, που προσφέρει σε κάθε μέλος του συλλόγου υπηρεσίες για κάθε ιατρικό ζήτημα, και προληπτικές εξετάσεις. Οι λεπτομέρειες δημοσιεύονται στη σελίδα του ΣΔΥΒ.

Ο ΣΔΥ Βόλου καλωσορίζει στις τάξεις του 10 νέα μέλη που γράφτηκαν στο πρόσφατο διάστημα. Είναι οι Χρήστος Καμπούρης, Δημοσθένης Καπουρνιώτης, Διονυσία Μανιάτη, Δημήτρης Μεγαγιάννης, Κωνσταντίνος Πεταλωτής, Ελένη Πρέντζα, Βασίλης Σκορδας, Δημήτρης Στάμος, Δημήτρης Τσακίρης, Κωνσταντίνος Hardt. Έτσι ο ΣΔΥΒ έχει πλέον 362 ενεργά μέλη. Οι εγγραφές νέων μελών γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160, και το συνολικό – συμβολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής είναι 5 ευρώ. Επίσης εκεί κάθε μέλος του συλλόγου μπορεί να εξοφλεί το ίδιο ποσό συνδρομής για το έτος 2021.