23/2/21

Αγώνας Ιστορικών Κάστρων Ρούμελης (Δρυμαίας, Μενδενίτσας,Τιθρωνίου, Ελάτειας, Άνω Τιθορέας, Αμφίκλειας)

 ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, τις δημοτικές ενότητες – διαμερίσματα και τους μαζικούς φορείς – συλλόγους του δήμου στις δημοτικές ενότητες – διαμερίσματα της Αμφίκλειας – Ελάτειας – κάτω Τιθορεας -άνω Τιθορεας- Δρομαίας –Τιθρωνίου και την δημοτική ενότητα Μενδενίτσας θα διοργανώσει την Κυριακή 20 Ιουνίου τον αγώνα δρόμου ιστορικών κάστρων της περιοχής Καλλίδρομου – Παρνασσού που είναι αφιερωμένος στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.
Ο αγώνας θα έχει απόσταση 66 xλμ και θα έχει εκκίνηση της κεντρική πλατεία της ιστορικής Μενδενίτσας και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας διασχίζοντας κατά σειρά το Τιθρώνιο,την Δρυμαία , την Ελάτεια, την κάτω Τιθορέα, και την άνω Τιθορέα, παράλληλα με τον αγώνα υπεραποστασης θα διεξαχθουν και 2 αγώνες σκυταλοδρομίας με 3 επί 22 χλμ η πρώτη και 2 επί 33 χλμ η δεύτερη.
Ώρα εκκίνηση των αγώνων 09.00 από την Μενδενίτσα
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς έως συμπλήρωσης του ορίου συμμετοχής που η οργανωτική επιτροπή ορίζει τον αριθμό των 350 δρομέων και στους 3 αγώνες.
Οι συμμέτοχες θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι την δευτέρα 14 Ιουνίου εκτός και εάν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα στο προαναφερόμενο όριο.
Η οικονομική συμμετοχή για τον αγώνα των 66 χλμ ορίζεται το ποσόν των 50 ευρώ, για την σκυταλοδρομία των 3×22 χλμ, στο ποσό των 25 ευρώ και στην σκυταλοδρομία των 2×33 χλμ το ποσόν των 35 ευρώ, που θα πρέπει να έχει εξοφληθεί στον αριθμό λογαριασμού του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ μέχρι και την τέταρτη 16 Ιουνίου.
Ο τρόπος καταβολής-συμμετοχής θα γίνεται ως εξής:
Ο συμμετέχων αθλητής θα αναγράφει το όνομά του στο έντυπο κατάθεσης, στο λογαριασμό του συλλόγου:
ΤΡΑΠΕZA EUROBANK ERGASIAS A.E. (NTT)
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 00260602830200575455
IBAN: GR86 0260 6020 0008 3020 0575 455
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και θα το αποστέλλει Ηλεκτρονικά sta-tsi@hotmail.com ή info@apollonrunnersclub.gr.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν κατατεθούν το αντίτιμο συμμετοχής, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στον αγώνα. Ακόμη και όταν γίνεται ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων πρέπει να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα, και το κόστος μεταφοράς επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον καταθέτη και σε καμία περίπτωση τον σύλλογο.
Θα υπάρξουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους δρομείς από την Αθήνα – πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά από το ξενοδοχείο Στάνλεϋ με ώρα εκκίνησης την 05.00 της Κυριακής 20 Ιουνίου επίσης θα υπάρξει λεωφορείο από τον σιδηροδρομικό σταθμό κάτω Τιθορεας για τους μεταβαίνοντες με τον σιδηρόδρομο, που θα αναχωρήσει από την κάτω Τιθορέα για την Μενδενίτσα ώρα 07.30.
Ο αγώνας των 66 χλμ θα έχει όριο τερματισμού τις 10 ώρες ήτοι θα κλείσει στις 19.00.
Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή θα ακολουθούσουν οι απονομές στους νικητές – τερματίζοντες, γεύμα και πολιτιστική εκδήλωση στον χώρο τερματισμού στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 21.00 για Αθήνα – κάτω Τιθορέα.
ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ 6 ΝΙΚΗΤΕΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΒΑΡΥΤΙΜΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΣΑΝ ΕΠΑΘΛΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΕΝΘΥΜΙΑ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ 6 ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΥΠΕΛΛΑ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΘΥΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
Όλοι και όλες οι τερματίζοντες θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια και ενθύμια συμμετοχής, και θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες, υψομετρικά, σταθμοί ανεφοδιασμού κτλ μέσα στους επόμενους μήνες.
Λίγα λόγια για την ιστορία:
Από την πανάρχαια Μενδενίτσα με τα μυκηναϊκά τείχη και την περιλάλητη μεσαιωνική μαρκιωνια της και το κάστρο – βίγλα του στενού των Θερμοπυλών, στο ιστορικό πανάρχαιο κάστρο του Τιθρωνίου και του κάστρου της Δρυμαίας, για να φτάσει κάνεις μέσα από τον γόνιμο κάμπο του βοιωτικού Κηφισού στην πανάρχαια Ελάτεια την πρωτεύουσα του κοινού των Φωκαίων, και να ανηφορίσει δια μέσου της κάτω Τιθορέας, στην θρυλική άνω Τιθορεα την βαλίτσα των νεώτερων επαναστατικών χρονών και για να τερματίσει στην πανέμορφη ιστορική Αμφίκλεια. Τρέχοντας στα βήματα του Γιαννη Διοβουνιωτη, του πρωτομάρτυρα Αθανασίου διάκου, του λιονταριού της Ρούμελης Οδυσσέα Ανδρούτσου, του μάρτυρα Ησαΐα επισκόπου Σάλωνων, του αρχιστρατήγου αήττητου Γεώργιου Καραϊσκάκη, του Αγιοργιαννίτη Κομνα Τράκα, των Μενδενιτσιωτών αγωνιστών Εγγολφόπουλου και Δερνιτσιώτη, τόσων και τόσων χιλιάδων αγωνιστών από όλα αυτά τα ηρωικά χώρια και κωμοπόλεις που έδωσαν το αίμα τους σε αυτήν την εποποιία του απελευθερωτικού αγώνα 1821-1829. Στα χνάρια τους σε αυτόν τον ιστορικό τόπο 200 χρόνια μετά οι Έλληνες και Ελληνίδες -και όχι μονό αφού φιλοδοξία της διοργάνωσης είναι να φέρει κοντά της και δρομείς από άλλες χώρες- θα τρέξουν αυτόν τον αγώνα μνήμης ο όποιος θα διεξάγεται ετήσια την 3η Κυριακή κάθε Ιουνίου.
Προσοχή ο φετινός αγώνας θα διεξήχθη εφόσον δεν θα υπάρξουν απαγορεύσεις από την ελληνική πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοιού σε περίπτωση απαγόρευσης του τότε θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου με τους ίδιους όρους.
Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά εδώ.https://www.apollonrunnersclub.gr/agonas-istorikon.../