31/7/23

6ος «Δρόμος Σαλαμινομάχων»

 

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στη Σαλαμίνα ο 6ος Αγώνας «Δρόμος Σαλαμινομάχων», 10 χλμ. και 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Δήμος Σαλαμίνας και η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, με σκοπό την απόδοση τιμών στην ιστορική νίκη των Ελλήνων έναντι των Περσών το 480 π.Χ. Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του ΑΣΑΕΔ.

Ολες οι εκκινήσεις θα δοθούν μπροστά από το Δημαρχείο της Σαλαμίνας. Μετά την εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ. θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας απόστασης 600μ., όπου μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 9-14 ετών.

Πρόγραμμα
08:30: 10 χλμ.
09:30: 5 χλμ.
09:35: Παιδικός αγώνας 600μ.
10:00: Απονομές Επάθλων

Διαδρομή: Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε διαδρομή με μικρές ανωφέρειες και κατωφέρειες στην περιοχή Σαλαμίνας με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημαρχείο Σαλαμίνας.

Χρονικό όριο: 45’ για τα 5 χλμ., 1 ώρα και 50’ για τα 10 χλμ.

Οι συμμετοχές είναι δωρεάν.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης 07:15-09:15.

Υδροληψία: Θα υπάρχουν σταθμοί υδροληψίας στο 5ο χλμ ενώ στον τερματισμό θα διανεμηθούν νερά και μπανάνες.

Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης Ιατρική κάλυψη κατά τη διαδρομή αλλά και στο χώρο του τερματισμού.

Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης στα αγωνίσματα των 10 χλμ. και 5 χλμ. με προβλεπόμενη ώρα βραβεύσεων την 10:00. Επίσης, σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Βεβαίωση Ικανότητας: Στα αγωνίσματα 5 και 10 χλμ. δύναται να συμμετάσχουν ιδιώτες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους για τα 10 χλμ και το 15ο αντίστοιχα για τα 5 χλμ, και έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής τους αποδεχόμενοι τα αναφερόμενα στη φόρμα εγγραφής (με την υποβολή της συμμετοχής τους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, αποδέχονται με δήλωσή τους, η οποία υπέχει θέσει Υπεύθυνης Δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν.1599/1986, ότι: «συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, κ.ο.κ», όπως αναφέρεται στην υπόψη φόρμα εγγραφής.