16/7/23

Διοργάνωση αγώνων Belles Historic Trail 2023

 

Ευχαριστούμε τον πολιτιστικό σύλλογο Νέου Πετριτσίου για την πρόσκληση, την οποία και δημοσιεύουμε.

Καλή επιτυχία στη διοργάνωσή σας αγαπητοί φίλοι!


Αγαπητοί φίλοι,

 

Με την επιστολή αυτή, καλούμε  τα μέλη και τους φίλους σας να λάβουν μέρος στους αγώνες ορεινού δρόμου  Belles Historic Trail, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Σεπτέμβριου 2023, στο ανατολικό τμήμα της οροσειράς της Κερκίνης ή Μπέλλες με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Νέο Πετρίτσι Σερρών.

 

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες :

·       «Belles Historic Trail» των 22 χλμ + 1.340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

·       «Sultanitsa Trail Run» 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Και τον παιδικό αγώνα (εντός του Νέου Πετριτσίου) :

·       «Riko Kids Run» των 1,2 χλμ+ 65 μ. υψομετρικής διαφοράς.

 

Οι αγώνες Belles Historic Trail και Sultanitsa Trail Run συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League 2023. Συγκεκριμένα :

·       «Belles Historic Trail» (22 χλμ) 1 ITRA points και 6 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών (mountain points).

·       «Sultanitsa Run Trail» (8,1 Km) 0 ITRA points και 1 ITRA points στην βαθμολογία βουνών.

 

 Ώρες εκκίνησης :

·       09:00 π.μ. για τον αγώνα «Belles Historic Trail» των 22χλμ+1.340μ.

·       09.30 π.μ. για τον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» των 8χλμ+502μ.

·       11:30 π.μ. για τον αγώνα «Rico Kids Run» των 1,2χλμ+65 μ.

 

Οι διοργανωτές του «Belles Historic Trail» (Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Πετριτσίου, Π.Ε. Σερρών και Α.ΠΟ.ΔΡΑ.Σιντικής) σας υπόσχονται και φέτος μια άρτια διοργάνωση, σε ασφαλή και πανέμορφα μονοπάτια, με  μοναδική φιλοξενία, ζεστή υποδοχή και όμορφα χαμόγελα.

 

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 € (Belles Historic Trail) και 15€  (Sultanitsa Trail Run) και δωρεάν για τον παιδικό αγώνα N.Petritsi Riko Kids Run. Oι συμμετέχοντες θα λάβουν : μετάλλιο συμμετοχής, τσάντα πλάτης, τεχνικό  T-shirt, Eνεργειακή μπάρα, παραδοσιακά κριτσίνια, βαζάκι με μέλι, εκπτωτική κάρτα για επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής στην περιοχή της Κερκίνης. Παράλληλα, κατά τον τερματισμό θα υπάρχει πάγκος με παραδοσιακά εδέσματα που θα ετοιμάσουν κυρίες – εθελόντριες, κεράσματα, νερά και αναψυκτικά.

 

Εγγραφές στο www.belleshistorictrail.gr μέσω - Viva Wallet.

 

Η εμβληματική οροσειρά της Κερκίνης ή Μπέλλες (2.029 μ.), στο βόρειο τμήμα των Σερρών, την μοιράζονται τρεις χώρες και αποτελεί φυσικό σύνορο της Ελλάδας. Αναφέρεται στα κείμενα του Θουκυδίδη και του Ηρόδοτου, ενώ στο διάβα των αιώνων έλαβαν μέρος -στις κορυφές και στις πλαγιές του βουνού- σημαντικά ιστορικά γεγονότα, με κορυφαίο την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων υπερασπιστών των οχυρών της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά», κατά την γερμανική επίθεση στην Ελλάδα το 1941.

Παράλληλα το Μπέλλες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις τοπικές κοινωνίες και τα χωριά που βρίσκονται χτισμένα στους πρόποδές του, αφού βιοπόριζε, και συνεχίζει να το κάνει,  υλοτόμους και κτηνοτρόφους που βόσκουν τα ζωντανά τους -κυρίως συμπαθητικά γίδια- στις πλαγιές του βουνού

Τα παλαιότερα χρόνια στρατιώτες, ξυλοκόποι, κτηνοτρόφοι κ.α. ακολουθούσαν  τα πολλά βαθύσκιωτα μονοπάτια, για να ανηφορίσουν στα ψηλότερα σημεία του βουνού. Στο πέρασμα του χρόνου τα περισσότερα από αυτά τα μονοπάτια, εγκαταλείφθηκαν και χάθηκαν. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου πολλά από αυτά τα μονοπάτια ήρθαν και πάλι στο «φως», αποτελώντας μέρος ενός οργανωμένου δικτύου διαδρομών στο ανατολικό τμήμα της οροσειράς.

Το Belles Historic Trail στοχεύει στην ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου του Μπέλλες και στην προώθηση του ως ιδανικού προορισμού εναλλακτικού τουρισμού και δραστηριοτήτων στη φύση.

Κανονισμός αγώνων, όροι συμμετοχής, κόστος, έπαθλα, λοιπές πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης : www.belleshistorictrail.gr

 

 

Νέο Πετρίτσι 14/7/2023

 

Πολιτιστικός Σύλλογος

Νέου Πετριτσίου


Επικοινωνία :

Ιστοσελίδα : www.belleshistorictrail.gr

E-mail : belleshistorictrail @ gmail.com

Social : Facebook,  Instagram, Tik Tok : belleshistorictrail

Τηλέφωνο, SMS, Viber : 6939852535