5/2/20

20ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 10 χλμ.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ


Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας
διοργανώνει τον
20ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 10 χλμ.
Αφιερωμένος στη Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού
Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της Πόλης μας
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χλμ. ώρα 18:30
ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ 10 χλμ. ώρα 18:30
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 1,5 χλμ. ώρα 18:35
Συνδιοργάνωση

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου
Υπό την αιγίδα
Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ
Υποστήριξη
Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-Ζω”, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ΚΕΘΕΑ-Κύτταρο

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Διαδρομή γρήγορη, επίπεδη, 7 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία. Αγωνιστική απόσταση 9,9 χλμ.
Αφετηρία στην Κεντρική Πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (Ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία. Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στον Χάρτη.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής των 10 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στα 5 & 7,5 χλμ. με νερά και ισοτονικά.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι από το 2002 και νωρίτερα). Για νεαρότερους απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα ή Κηδεμόνα στη Γραμματεία.
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2008 και νωρίτερα.
Έναρξη εγγραφών: 25/3/2020 αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr.
Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 23/04/2020.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του Αγώνα το πρωί 11:00 – 13:00 στη Γραμματεία
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1,5 χλμ. – ΕΚΚΙΝΗΣΗ : 18:35
Η συμμετοχή στον Παιδικό Αγώνα του 1,5 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Παραλαβή αριθμών στην πλατεία από την Γραμματεία, από τις 11.00 π.μ. και έως 10 λεπτά πριν την εκκίνηση.
Η διαδρομή είναι κυκλική: Κεντρική Πλατεία, Αριστομένους, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Αριστομένους, Κεντρική Πλατεία.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5€ από τη Γραμματεία του Αγώνα στηνΚεντρική Πλατεία Β. Γεωργίου από τις 11:00 μέχρι τις 17:40.
Μέρος των εσόδων που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων, θα διατεθούν για τις ανάγκες πρόληψης του καρκίνου του μαστού, μέσω του Συλλόγου “Ξαναρχί-Ζω”.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ
Απονομές : Στις 20.00 στην Κεντρική Πλατεία.
Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της Γενικής Κατάταξης του αγώνα των 10 χλμ.
Θα υπάρξουν αποτελέσματα κατηγοριών (όχι απονομές).
Στον Αγώνα του Δυναμικού Βαδίσματος δεν θα υπάρξουν απονομές.
Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.
Στον αγώνα του 1,5 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Δεν θα υπάρξουν απονομές.
Τιμητικές πλακέτες θα δοθούν σε Συλλόγους, καθώς και σε τιμώμενους αθλητές.
Θα υπάρξουν κληρώσεις δώρων. 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη Γραμματεία του Αγώνα. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των Αγώνων. Την επόμενη ημέρα θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την Τεχνική Επιτροπή του Αγώνα.
ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
1. Όσοι θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και τον ρουχισμό σας στην πλαστική τσάντα που θα παραλάβετε μαζί με τον αριθμό συμμετοχής σας από τη Γραμματεία.
2. Κολλήστε το αυτοκόλλητο με τον αριθμό σας πάνω στην τσάντα, η οποία πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας των.
3.Παραδώστε την πλαστική τσάντα με τα ρούχα σας σε χώρο που θα σας υποδειχθεί.
4. Αφού τερματίσετε, θα παραλάβετε την πλαστική τσάντα με τον ρουχισμό σας με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής σας.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
Για την κάλυψη της Διαδρομής τίθεται χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωσή της : Δύο (2) ώρες για το Δυναμικό Βάδισμα και μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά για τον Αγώνα Δρόμου. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι συμμετέχοντες που θα συνεχίζουν την προσπάθειά τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατά την διάρκεια του Αγώνα δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους συμμετέχοντες δρομείς και βαδιστές , αυτοκίνητα, μηχανές, ποδήλατα ή οποιοδήποτε άλλο όχημα.
Για την ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εθελοντές,ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και Ασθενοφόρο, σε όλη τη Διαδρομή του Αγώνα.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η Εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον Αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο info@sdym.gr. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν t-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο- σημαίες σήμανσης) που θα τους παραδοθεί κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 19:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, Κτήριο 30).
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154
Ζάννης Αλέξης 6972302265
Καμπάς Παναγιώτης 6983511797
Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026
Ρεϊτζοπούλου Όλγα 6932370273

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ