20/2/20

6ος Δρόμος Ραμνούς


6ος Αγώνας Δρόμου Ραμνούς - Γραμματικό . Κυριακή 23 Φεβρουάριου 2020.


Τρέχουμε για το περιβάλλον και λέμε όχι στον ΧΥΤΑ και στην καταστροφή!

Λόγω των πρόσφατων καταιγιστικών εξελίξεων σχετικά με την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γραμματικού θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο φετινός δρομικός αγώνας μας είναι κρίσιμος και έχουμε την ανάγκη η αλληλεγγύη σας να εκφραστεί με όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές . Επίσης αν είναι δυνατόν να φέρετε μαζί σας ένα έμβλημα του συλλόγου γιατί θέλουμε όλοι οι σύλλογοι μαζί να ανεβούμε μετά επάνω στον χώρο του ΧΥΤΑ για μία συμβολική φωτογράφηση .
Αυτή θα'ναι όπως δείχνουν τα πράγματα η τελευταία μας ευκαιρία για δημοσιογραφική προβολή μιας που τον επόμενο μήνα θα επιχειρήσουν να λειτουργήσουν δοκιμαστικά τον ΧΥΤΑ.

 

6ος Δρόμος Ραμνούς


Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, με την υποστήριξη του συλλόγου γυναικών Γραμματικού καθώς και του συλλόγου νεολαίας Γραμματικού, και υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα καθώς και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, συνδιοργανώνουν τον αγώνα δρόμου απόστασης 19,5 χλμ και 6χλμ με εκκίνηση  και τερματισμό ένα από τα ωραιότερα χωριά τις Αττικής, το Γραμματικό. Ο 6ος Δρόμος Ραμνούς θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα εκκίνησης 10:00πμ στην κεντρική πλατεία Γραμματικού για τον αγώνα των 19.5 χλμ, και ώρα εκκίνησης 10:30πμ στην κεντρική πλατεία Γραμματικού για τον αγώνα των 6χλμ. Εκκίνηση και Τερματισμός στην κεντρική πλατεία Γραμματικού. Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Θα δοθεί μετάλλιο και αναμνηστικά σε όλους τους τερματίσαντες, καθώς και στον τερματισμό θα σας περιμένει παραδοσιακό τοπικό κέρασμα.

Διαδρομή του Αγώνα
Η εκκίνηση του αγώνα των 19.5 χλμ δίνεται στις 10:00πμ από την κεντρική πλατεία Γραμματικού με κατεύθυνση προς τον αρχαιολογικό χώρο Ραμνούντας και επιστροφή τερματισμό στην κεντρική πλατεία Γραμματικού.
Η διαδρομή είναι σε δρόμο ασφαλτινο και έχει και λίγο βατό δασικό 2χλμ περίπου ανάμεσα σε ελαιώνες , πεύκα , αμπέλια . Όπως είναι γνωστό στους περισσοτέρους συναθλητές και φίλους που συμμετείχαν κάθε χρονιά η διαδρομή είναι πανέμορφη με εναλλαγές ανάμεσα σε ατελείωτους ελαιώνες και αμπέλια αλλά και πράσινο, φυσικά με αρκετές ανηφορικές και κατηφορικές κλήσεις. Λίγα λόγια για την επιπλέον νέα διαδρομή των 8.5χλμ. Από την πίσω πλευρά του αρχαιολογικού χώρου Ραμνουντος υπάρχει χωματόδρομος βατός με ανηφορικές και κατηφορικές κλήσεις ανάμεσα σε ατελείωτα πεύκα και αμπέλια. Η χωμάτινη διαδρομή είναι 2χλμ βατή δασικού δρόμου. Συνεχίζουμε σε ασφαλτινη διαδρομή επίπεδη μέχρι να βγούμε και πάλι στον κεντρικό δρόμο που φτάνει στον τερματισμό στην κεντρική πλατεία Γραμματικού.

Η εκκίνηση του αγώνα των 6χλμ δίνεται στις 10:30πμ από την κεντρική πλατεία Γραμματικού με κατεύθυνση προς την διαδρομή των 19.5 χλμ και αναστροφή στα 3χλμ με τερματισμό την κεντρική πλατεία Γραμματικού.
Θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού ανά 3χλμ. με νερό-ισοτονικό-μπανάνα. Επίσης θα υπάρχει σήμανση διαδρομής και αρίθμηση ανά χλμ.